שאלות תשובות

כל הקבוצות הן נחשון. אנו נוהגים להגיד "קבוצות" ולא "שלוחות" מתוך ההבנה כי נחשון היא מכינה אחת המורכבת מקבוצות במקומות שונים.
את שלושת הקבוצות מנהלים ראשי המכינה, אך בכל קבוצה יש צוות מדריכים שונה והרכב שונה של חניכים. התוכנית החינוכית ותכני הליבה זהים בשלושת הקבוצות, אך ההרכב השונה של החניכים מביא איתו גם תכנים שונים נוספים. לדוגמה, שיעורי החניך ושיעורי המדריכים בכל קבוצה יהיו שונים, כך גם פרויקטים אישיים של חניכים ועוד.
ההבדל המשמעותי ביותר בין שלושת הקבוצות הוא המיקום הפיזי (קישור למיקומי הקבוצות על המפה). "נחשון – קיבוץ שובל" נמצאת בתוך תחומי קיבוץ שובל. "נחשון – שדרות" נמצאת בליבה של קהילה עירונית ייחודית ומיוחדת, תומכת ומחזקת. "נחשון- מקווה ישראל" נמצאת בתוך כפר הנוער אשר ממוקם בישוב העברי הראשון בישראל.

במכינה גרים יחד, במגורים משותפים (עם הפרדה בין הבנים והבנות), אוכלים יחד ולומדים יחד. נוצר גיבוש מיוחד בקבוצה, ונוצרים קשרים חברתיים חזקים בין החניכים. ההתמודדויות היומיומיות עם הסביבה הפיזית והאנושית בה החניכים חיים מחזקת בהם תחושת שייכות למקום, אכפתיות לחברים בקבוצה ומחויבות אחד כלפי השנייה.

למידע נוסף על תנאי המחייה במכינה >

בכל אחת מהקבוצות יש בין 40 ל-80 חניכים.

נחשון שמה דגש על הטרוגניות בקבוצות. מדי שנה אנו שואפים לשלב בוגרי ובוגרות י"ב מרקעים וממגזרים שונים – חילוניים ודתיים, עירוניים ובני ההתיישבות העובדת, עולים מרוסיה ומאתיופיה, חניכים ממרכז הארץ ומהפריפריה ועוד. יחד עם זאת, אין אנו מרכיבים קבוצות על פי מכסות כלשהן. ההרכב של כל קבוצה שונה משנה לשנה ונקבע במידה רבה על ידי המתעניינים עצמם.

למידע נוסף על למי מיועדת המכינה >

את המכינה הקימה עמותת נחשון (מספר עמותה רשומה – 580299089). העמותה היא עמותה אזרחית פרטית, אשר בראשה עומד מר דני לימור. חברי העמותה מייצגים חתך רחב של החברה בדעותיהם, גילאיהם ובעיסוקיהם כאנשי חינוך, אנשי עסקים, סטודנטים ובעלי תפקידים בכירים במערכת הביטחון. נחשון הינה עמותה ללא כוונות רווח (מלכ"ר) ומוכרת על ידי הרשויות המוסדיות. עוד על העמותה ניתן לקרוא כאן.

למידע נוסף אודות העמותה >